maanantai 24. syyskuuta 2012

TKR aluekoulu 22.9


Niin se on ulkokisakausi purkissa kuvausten osalta ainakin näillä näkymin! Viimeisenä tapahtumana sai kunnian toimia Tuomarinkylän Ratsastajien aluekoulukilpailut lauantaina. Koska olen käsittämättömän surkea lähtemään ajoissa minnekään ja minulle tulee joka ikinen kerta kiire joka paikkaan, ei lauantaikaan ollut poikkeus. Lähes poikkeuksetta tämän kauden jokaisissa kisoissa olen onnistunut missaamaan ensimmäisen ratsukon juuri vain siitä syystä, etten pääse ikinä ajoissa matkaan - olen joko myöhästynyt bussista (lue: niin kävi Laakson aluemestaruuksissa kumpanakin päivänä, sekä lauantaina että sunnuntaina) tai sitten lähtenyt pyöräilemään liian myöhään. Tarpeeksi ajoissa matkaan lähteminen on hyvä tavoite ensi kautta ajatellen ja ehkä ylipäätään muutenkin!

Lauantaina tavoitteeni oli istua Tuomarinkylän katsomossa tasan kello 9, kun kisat alkavat. Kuinkas siinä sitten kävikään - olin paikan päällä noin 9:05, eli missasin ensimmäisen ratsukon lähes täysin. Iso ulkokenttä oli siis jaettu kahteen eri rataan: pellon puoleiseen ja katsomon puoleiseen. Päivän ensimmäinen luokka eli helppo A starttasi pellon puoleisella radalla, jonka kuvaamiseen keskityinkin aluksi. Ehdin räpsiä kuvia melko huonosta kuvakulmasta muutamasta ensimmäisestä ratsukosta, kunnes kymmeneltä alkoi katsomon puoleisella radalla luokka vaativa A. Päätin keskittyä vain kyseisen luokan kuvaamiseen, joten vaihdoin paikkaa katsomon edustalle. Hetken hyvää kuvauspaikkaa haettuani löysinkin sellaisen ja ehdin kuvata reilu kymmenen ensimmäistä kaviokasta ennen töihin lähtemistä.


Säätiedotuksissa oli kovasti lupailtu sadetta koko viikonlopuksi, joten pelkäsin kuvien puolesta. Huoli osoittautui kuitenkin ihan turhaksi, sillä sää oli aamusta alkaen pouta ja pilvinen - ihan simppeli ja oikeastaan hyväkin kuvauskeli siis. Päivää kohden jopa aurinkokin näyttäytyi! Valitettavasti sunnuntaina satoi koko päivän, joten jätin suosiolla väliin Tuomarinkylän Ratsastajien seurakoulun kuvailut. Koin järkevämmäksi jäädä kotiin, sillä harmaiden, synkkien ja huonolaatuisten sadekuvien katsomisesta ei nauti kukaan - vähiten tilanteesta nauttii läpimärkä kuvaaja sekä kastunut kamera. Onneksi sentään lauantaina oli hyvä kuvausilma!

Koulukisojen kuvaaminen oli taas mukavaa vaihtelua, sillä olen huomaamattani kääntynyt enemmän estekisojen kuvailun puolelle. Syytä tähän en tiedä, ehkä yksinkertaisesti estekisoja järjestetään enemmän tai niiden kisakutsut vain osuvat silmiini netissä. Sikäli oli siis kiva juttu, että pääsin nyt vielä ulkokauden viimeisissä kisoissa kuvaamaan kouluratsastusta. Ajattelin rustailla vielä kuluneesta kaudesta jonkinnäköisen yhteenvetopostauksen. Toki käyn talven aikana myös joissain hallikisoissakin yrittämässä kuvaamista, joten ei tähän hommaan kokonaan taukoa tule.


Lauantain kuvat onnistuivat melko neutraalisti mielestäni, joukkoon mahtuu niin muutama onnistunut otos kuin kymmenittäin huonojakin. Olosuhteisiin nähden olen kuitenkin pääosin tyytyväinen kuvaussaldoon, sillä jokaisesta kuvatusta ratsukosta tuli vähintään yksi nettiin päätynyt otos. Tietenkin lisää koulukisoja kuvaamalla saa enemmän rutiinia hommaan, jolloin onnistuneiden kuvien määrä kasvaa. On muuten jännä, miten paljon nopeammin koulukisat syövät akkua verrattuna estekisoihin - koulussa räpsin monta kymmentä kuvaa peräkkäin, kun taas esteillä on vain yleensä yksi kuva per este. Tämän huomaa myös siinä, että monen tunnin aikana estekisoissa tulee jopa satoja kuvia vähemmän verrattuna samaan aikaan koulukisoissa.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti