keskiviikko 19. syyskuuta 2012

ESRAn aluemestaruudet 15.-16.9

Näin se on viikko taas puolessa välissä, enkä ole vielä ehtinyt purkamaan tänne viime viikonlopun kuvaussaalista. Olin viime viikonlopun siis kokonaan vapailla ja otinkin siitä ilon irti - vietin sekä lauantaina että sunnuntaina monta tuntia Laaksossa kuvaten. Etenkin sunnuntain yli seitsemän tunnin kuvausrupeama tuntui kropassa pienoisena väsymyksenä ja "raittiin ilman myrkytyksenä". Kummankin kuvauspäivän jälkeen vielä monen tunnin muokkausurakka, joten ei siinä viikonlopulle juuri paljon muuta ohjelmaa jäänyt! Ei haittaa, olihan se oikeasti kivaakin ja nyt pitää nauttia näistä viimeisistä ulkokisoista, ennen kuin on aika laittaa pillit pussiin vähäksi aikaa. En muista olenko ennen maininnut, että minulla on tapana aina muokata kuvat sekä laittaa ne nettiin siis samana iltana (tai pikemminkin siis yötä myöten), sillä muuten ne jäisivät vain turhaa roikkumaan moneksi kuukaudeksi aikaansaamattomuuteni vuoksi.

Lauantaina menin Laaksolle paikan päälle siinä joskus yhdentoista kieppeillä ja kuvasin kolme viimeistä luokkaa: 100cm, 110cm sekä 120cm. Kuvista tuli.... miten sen nyt sanoisi, vaihtelevan tasoisia. Joistain otoksista tuli ihan kivoja, mutta osasta taas vastavalosta johtuen melko huonoja. Tämän viikonlopun aikana opin ainakin ymmärtämään Laaksoa kuvauspaikkana paremmin: riippuen tietysti radan suunnittelusta ja esteiden asettelusta, mutta yleisesti ottaen sieltä on vaikea löytää estettä, joka ei olisi vastavalossa. Kentälle nimittäin paistaa aurinko koko päivän ja iltaa kohden auringon laskiessa katsomon taakse sen katos muodostaa koko kentälle varjon, jonka vuoksi kuvaamisesta tulee joko hämärää tai heilahtanutta riippuen tietysti suljinajasta ja objektiivin valovoimaisuudesta. Tämän vuoksi siis hyvät kuvat ovat vähän kiven alla. Löysin kuitenkin joka luokan radasta vähintään yhden esteen, jolta tuli ihan kivoja kuvia ja tämän takia keskityinkin siis sen kuvaamiseen. Kuvien katsojalle on ehkä vähän tylsää, että jokainen kuva on samalta esteeltä, mutta mielestäni kuvien määrä ei korvaa laatua - yksi onnistunut otos on parempi kuin vaikkapa kymmenen huonoa.

Lauantain 100cm-luokassa tämä este oli ainoa, jolta tuli onnistuneita kuvia...

.... ja 110cm tämä

Tässä lähes ainoa onnistunut kuva tältä okserilta - tosin menosuuntaan voisi olla enemmän tilaa

Sunnuntaina kuvasinkin siis kaikki muut luokat paitsi päivän ensimmäistä luokkaa, joka oli ponien aluemestaruus. Myönnettäköön, että itseäni laiskotti aamulla sen verran, että koin parhaimmaksi jäädä vielä hetkeksi nukkumaan - minulla oli siis kuitenkin vielä pitkä päivä kuvausta edessä. Sunnuntai ei ollut kuvauksen kannalta yhtään sen erilaisempi kuin lauantai, sillä tiesin jo mitä odottaa. Näin ollen päädyin taas keskittymään vain yhteen (korkeintaan pariin) esteeseen, josta tulisi hyviä kuvia. Suomenhevosten aluemestaruudessa niitä ei kuitenkaan ollut yhtäkään, joten kaikki otokset siitä luokasta meni vähän penkin alle vastavalon takia. Laitoin ne kuitenkin nettiin, jotta paikalle pääsemättömät tai muut kiinnostuneet saisivat katsella tunnelmia. Alla yksi esimerkkikuva suomenhevosten luokasta, ja niin kuin näette, ei mitään kovin kehuttavaa jälkeä laatunsa puolesta.


Muiden luokkien osalta kävi parempi tuuri kuin suomenhevosten kanssa, sillä niistä kaikista löytyi edes yksi "edustuseste". Niin kuin jo aikaisemmin sanoin, iltaa kohden varjot alkoivat muodostua esteiden päälle, joten viimeisen luokan eli senioreiden aluemestaruuden loppupuolen ratsukoista tuli varsin pimeitä ja synkkiä kuvia, harmi juttu. Täytyy vielä todeta, että viikonlopun aikana Laaksolla saatiin nauttia aivan mielettömän hienoista ilmoista! Pelkäsin etukäteen, että taivaalta sataa ties mitä pikku-ukkoja, sillä kuulemani mukaan tänne piti olla luvattu myrskyä tai vähintäänkin kaatosadetta viikonlopun ajaksi - tämän takia en uskaltanut edes toivoakaan ihanaa auringonpaistetta. Joka tapauksessa meidät yllätettiin positiivisesti! Olin varautunut toppatakein matkaan, mutta sunnuntaina päivällä tarkeni jopa ohuella pitkähihaisella. Mahtavaa, se tosiaan piristi kuvaustunnelmaa suuresti (vaikka siis tekikin myös vastavalon)!

junioreiden aluemestaruus, 110cm

nuorten aluemestaruus, 120cm

Kaikki kuvat viikonlopulta pääsette kurkkaamaan täältä. Palaillaan viikonloppuna koulukisakuvien merkeissä!

6 kommenttia:

  1. Olikos millaiset kisat Tuomarinkylässä? :) Itse en päässyt sittenkään paikalle :/ Harmittaa vietävästi kyllä.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivat oli, vaikka en siellä kamalan kauaa ehtinyt ollakaan! :) Ilmakin oli ihan hyvä, eikä satanut yhtään vettä eli sikäli kävi hyvä tuuri! Tänään sunnuntaina en minäkään ollut ollenkaan kuvaamassa niitä seurakoulukisoja, sillä ilma oli niin huono - en viitsinyt sinne turhaan lähteä vilustumaan ja kameraa kastuttamaan =/ Harmittaa kyllä myös, olisi ollut kiva päästä vielä ainakin kerran ulkokisoja kuvaamaan! No, ehkä näitä tilaisuuksia tässä vielä tulee! Yritän huomenna saada aikaiseksi postauksen lauantaista :)

      Poista
  2. Hienoja kuvia oli, kävin katsomassa!
    Mä en ole vielä kertaakaan päässyt kuvaamaan koulukisoja, kun aina on tullut jotakin muuta ;( no ehkä ensi kaudella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin olen käynyt ihan harmittavan vähän koulukisoissa, jotenkin kun olen enemmän kallistunut esteiden puolelle - onneksi tosiaan ensi kaudella sitten. :) Silloin olisi tosi kiva päästä kuvaamaan myös jotain vähän erikoisempaakin, esimerkiksi kenttäkisojen kenttäosuutta tai valjakkoajoa yms!

      Poista
    2. Primuksen tallilla espoossa tais olla jotkut hallimestaruudet (ainakin KIPAn mukaan kans.kouluratsastus) ja oon kuullut että tallilla on hyvä maneesikin, joten sinne vain kuvailemaan vielä koulua! :) itsekin yritän päästä.

      joo, kentän maasto-osuus ois varmaan mielenkiintoinen kuvauskohde, pitääkin ensikaudella varmaan suunnistaa Keravalle. Itsellä on myös tavoitteena päästä Vermon poninäyttelyihin, kun jostain vuodesta 2009 olen sinne halunnut mennä mutta aina on tullut jotain esteitä :( joten ens vuonna varmasti menen! :D

      Poista
    3. Kiitos vinkistä, pitääkin tutkailla asiaa tarkemmin netistä! :) Maneesissa on vaan niin turhauttavaa yrittää kuvata, jos se on siis tosi pimeä eikä valovoima meinaa riittää. Mutta aina kannattaa yrittää!

      Minunkin piti mennä tänä vuonna Keravalle kuvaamaan, mutta sitten tuli viikonlopuksi muita suunnitelmia enkä päässytkään, harmitti kovasti... Vermossa olen ollut muutaman kerran, tänä vuonna viimeksi kuvaamassa kaverin ponia, en tiedä oletko nähnyt kuvasivuillani kuvia sieltä :) Itse en niin paljoa tykkää kyseisestä tapahtumasta, sillä siellä on jotenkin aina liikaa ihmisiä ja ennen kaikkea kuvaajia, jotka kuvaavat lähinnä virtuaalitalleille (okei ei tietenkään kaikki, en halua yleistää) ja lisäksi ei jotenkin yhtään hyvää taustaa, vaan joka paikasta tunnistaa kuvauspaikan - mutta se kannattaa ilman muuta kokea, joten toivottavasti pääset ensi vuonna sinne sitten! :D

      Poista