perjantai 24. helmikuuta 2012

Fallkulla

Niin kuin kuvauskalenterini kertoo, minun oli tarkoitus mennä tänään kuvaamaan harjoitusraveja Vermoon - olinkin paikalla, mutta siellä ollut siivooja kertoi, että sisälle ei pääse, sillä "täällä ei ole nyt mitään tapahtumaa". Tästä hieman hölmistyneenä lähdin pois ja pohdin samalla, että eikö harjoitusravit olekaan yleisölle avoin tapahtuma, vaikka ne normaalisti Vermon nettisivuilla kalenterissa lukivatkin... Asiasta jotain tietävät voivat infota minua, myös Vermoon lähti sähköpostilla kysely, jotta tietää tulevaisuudessa, ettei lähde paikalle turhaan. Näitä raveja ei kuitenkaan ollut peruttu tai muuta vastaavaa, sillä hevoset hölkkäilivät jo radalla ja kuulutukset kertoivat alkavista lähdöistä. Kumma juttu, toivottavasti asia selviää!

Pettyneenä lähdinkin sitten kuvaamaan Fallkullaan, joka on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen omistama kotieläintila Helsingissä Malmilla. Paikalla olikin melko paljon lapsia hiihtoloman johdosta, minkä kunniaksi oli järjestetty rekiajelua. Kuvat ovat melko huonoja ja nopeasti räpsäistyjä, mutta päätin silti julkaista muutaman parhaimman. Suurin osa eläimistä oli sisällä navetassa, vain lehmät ja hevoset ulkona. Ne näyttivät kuitenkin melko apaattisilta, joten kuvista ei mitään menoa ja meininkiä löydy.


Tämä on yksi ainoista tämän päivän onnistuneista lehmäkuvista, joten valitsin tämän siksi tänne. Kokonaisuudessaan kuva on todella tavallinen, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Tämä on kuitenkin ainoa, jossa lehmät katsovat suoraan kameraan - se onkin kuvassa parhainta mielestäni. Etenkin vasemmalla oleva vasikka on erittäin suloinen, mutta valitettavasti en onnistunut saamaan siitä hyvää pääkuvaa. Se vaikutti aluksi hyvin uteliaalta, mutta vetäytyi pian kauemmaksi. Kuvaan saisi enemmän kontrastia väreihin, jos olisi kesä ja taustalla vihreä ruoho. Nyt se on kuitenkin melko tylsän värinen: sekä lehmät, aita että lumi ovat kaikki valkoisia. Tästä kuvasta on poistettu takana ollut musta tolppa, joka tuli häiritsevästi ikään kuin lehmän takapuolesta.


Tämä on mielestäni ihan suloinen ja onnistunut kuva kanakaveruksista. Ne olivat tarpeeksi rauhallisia ja pysyivät paikallaan, joten räpsin niistä monta kuvaa - tämä on kuitenkin kaikista onnistunein. Sisällä otetuksi kuvaksi tämä on selkeä ja värit ovat kirkkaat sekä onnistuneet. Kivaa lisäekstraa kuvaan tuo kanojen samansuuntainen katse sekä erilaiset asennot, jotka tuovat kivasti lisää "tasoja" kuvaan, kun toinen on ylempänä ja toinen alempana.


Tässä toinen sisältä otettu kuva, joka on mielestäni onnistunut. Vaikka tässä ei olekaan niin hyviä kirkkaita värejä kuin kanakuvassa, on se silti melko selkeä. Itseäni häiritsee takana näkyvät karsinan seinustat ja aidat, jotka ovat vinossa. Pikkuvikoineen tämä on kuitenkin ihan mukava kuva mielestäni, ja kuvauksen kohde suloinen!


Vielä tähän loppuun rekiajelukuva, joka henkii mielestäni ihanaa vanhanajan tunnelmaa. Suomenhevonen on suloisen innoissaan korvat hörössä saadessaan vetää rekeä perässään. Kuvasta on poistettu lampputolppa, joka ei mitenkään häiritsevästi ollut esillä, mutta tausta on kuitenkin parempi ilman sitä.

Tässäpä tämän kertainen kuvasaalis, toivottavasti tykkäsitte! Kommentteja saa antaa, otan niitä erittäin mielelläni vastaan. Toivotaan, että ensi kerralla ravien kanssa on parempi tuuri.

PS. Myös postausehdotukset ovat tervetulleita!

2 kommenttia:

  1. Ulkoasu on tosi simppeli, kiva ja lukijaystävällinen. Tosin värittömyys tuo julmasti takaisin maanpinnalle tässä talven harmauden keskellä. Kuvat ovat tarkkoja ja mielenkiintoisia, vaikka en noista puluista ja lehmistä oikein inspiroidu. En oikeastaan osaa sanoa mitään muuta. Teksti oli kuviin liittyvää ja asiallista ja sitäkin oli tarpeeksi.

    VastaaPoista