tiistai 14. helmikuuta 2012

Kuvakollaaseja

Kun tapahtumien peruuntuessa uusia kuvia ei ole nyt ainakaan vähään aikaan luvassa, päädyin taas tutkiskelemaan arkistojen kätköjä ja löysin sieltä muutamia ennenjulkaisemattomia kuvia eräistä varsoista, koirista ja kissoista. Kokosin niistä ystävänpäivän kunniaksi kuvakollaaseja ja tässä ne tulevat:


Tässä kuvassa kujeilevat juuri kolmevuotiaiksi kääntyneet entiset kämppäkaverit suomenhevostamma Sorja ja puoliveritamma Casira. Kaksi ylintä kuvaa on otettu joulukuussa 2009 ja alimmat maaliskuussa 2010. Kuvat eivät ole laadultaan mitään huippuluokkaa, etenkään alimmat kuvaushetkellä alkaneen lumisateen vuoksi. Päätin kuitenkin koota nämä kollaasiksi, sillä minulla ei ole paljoa kuvia varsoista ja näistä kuitenkin välittyy niiden nuoruuden ilo.


Tässä kollaasissa ylimpänä vasemmalla on kaverini nyt jo edesmennyt australianterrieri Jasu, jonka kuva on mielestäni onnistunut, koska se on leikkisä pallo suussaan ja lisäksi tarkennus on kohdallaan.

Oikealla ylänurkassa on minulle tällä hetkellä rakkain koira - sekarotuinen suloisuus nimeltä Remu, joka on toisinaan hoidossa meillä. Mielestäni tämä kuva onkin yksi parhaiten onnistuneista tämän koiran kohdalla, sillä tässä tulee ilmi Remun luonne parhaimmillaan: energinen, leikkisä ja kujeileva. Pidän koiran katseesta, joka uppoaa suoraan kameraan ja anelee leikkimään.

Vasemmalla alanurkassa on tuttavaperheeni englanninbulldoggi nimeltä Aatu, jonka olen nähnyt vain yhden kerran. Valitsin sen kuvan kuitenkin tähän, sillä mielestäni tämä on ihan onnistunut pääkuva nopeaksi räpsäisyksi ja Aatukin on suloinen ruttunaamoineen katsellessaan suoraan kameraan. Miinusta siitä, ettei koko koiraa näy kokonaan vaan peräpäästä jää palanen pois.

Oikean alanurkan kuvassa on kaverini cavalier kingcharlesinspanieli Romeo, jonka kuva on mielestäni kokonaisuudessaan ihan hyvä. Pidän koiran kiiltävästä turkista, ylväästä ilmeestä ja katseesta sekä kuvassa näkyvästä syksyisestä ilmastosta auringonpaisteineen.


Tähän kollaasiin kokosin pää-, liike- ja rakennekuvat näyttelyistä. Kuvien dalmatialainen on tuttavani koira ja lyhytkarvainen collie tuntematon jostain kesän 2009 näyttelystä.


Olen aina ollut enemmän koiraihminen, ja sen voi helposti päätellä myös kuvakansioistani - kissakuvia löytyy huomattavasti vähemmän. Tässä kuitenkin myös kissa-aiheinen kollaasi, jossa vasemmassa ylä- ja oikeassa alanurkassa ovat serkkuni nykyään jo aikuiset kissat Nekku & Tikru. Tämä Tikrun kuva (oikea alanurkka) on yksi lempikissakuvistani, sillä se on mielestäni hieman erilainen eikä niin sanottu perusposeerauskuva - kissa näyttää leikkisältä kurkatessaan hauskasti kiipeilypuun reiästä.

Oikealla ylänurkassa on eräs kaverini kissa, jonka intensiivinen katse herättää mielenkiintoni tässä kuvassa. Sillä on myös kauniin väriset silmät, jotka sopivat hyvin yhteen ympäröivän nurmikon kanssa ja pidän siitä, että kuva on otettu hieman kauempaa kuin lähes kaikki muut kuvani ja se tuokin erilaisuutta sekä antaa kokonaisvaltaisemman kuvan.

Vasemmalla alareunassa on isäni kissa Minttu, jonka kuva ei ole mitenkään erikoinen tai mieleenjäävä. Kuva olisi huomattavasti parempi, jos se olisi otettu suoraan kissan edestä samalta tasolta, eikä ylempää.


Vielä tähän loppuun kuvakollaasi, joka ei liity millään tavalla eläimiin. Tykkään tehdä itse ruokaa ja etenkin ottaa valokuvia ravintolassa syömistäni tai itse tehdyistä annoksista. Vasemmalla ylänurkassa on joskus kesällä kotona itse tehty salaatti, jonka kuvan valitsin tähän, sillä se on viileä ja jollain tavalla aivan erilainen kuin muut kollaasin kuvat ja antaa näin kontrastia lämpimille kuville.

Oikealla yläkulmassa on aivan ihana vuohenjuustosalaatti eräässä ravintolassa Pariisissa. Alakuvat edustavatkin sitten vähän epäterveellisempää ruokavaliota: vasemmassa reunassa juhannuksena mökillä tehty mahtava porilainen ja oikealla hampurilaisannos niin ikään Pariisissa ravintolassa. 

Vielä kerran iso kiitos jo liittyneille lukijoille ja kommentit sekä postausehdotukset/kysymykset ovat tervetulleita! Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva että tykkäät! :) Omat lempparini ehkä ovat nuo koiranäyttelyn kuvat, ne onnistuivat kivasti.

      Poista
  2. En kuvista tiedä mutta noi hampurilaiset <333
    karsee nälkä ::D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, oon kyllä itsekin monta kertaa nälissäni niitä kuolaillut. :D

      Poista
  3. Oot tosi hyvä kuvaamaan! (: Käyppä muuten osallistumassa mun valokuvakilpailuun!

    http://murujamila.blogspot.com/2012/02/valokuvauskilpailu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja täytyy katsoa, jos täältäkin joku hyvä kuva kisaan löytyisi! :)

      Poista