perjantai 3. helmikuuta 2012

Arkistojen kaivelua

Päätin kaivella vanhoja kuvakansioitani ja löysinkin melko paljon lähinnä erilaisista maatilan eläimistä kuvia, joita en ole koskaan aikaisemmin missään julkaissut. Nyt ajattelin jakaa nämä parhaat ennenjulkaisemattomat kuvat teidän kanssanne ja pohtia samalla, miksi valitsin kyseisen kuvan ja mistä siinä pidän, mistä en.


Tämä kuva voidaan luokitella niin sanottuihin normaaleihin kuviin, sillä periaatteessa siinä ei ole mitään tavanomaisesta poikkeavaa - hevonen syömässä kesällä ruohoa laitumella. Omaa silmääni tämä kuva kuitenkin miellyttää ja jollain tapaa eroaa myös muista samankaltaisista otoksistani. Kuvassa on kirkkaat, harmoniset ja selkeät värit, jotka luovat mukavan tunnelman ja siksi tämä onkin mielestäni erityisen onnistunut kuva. Myös takana näkyvä valkoinen aita tuo kivaa lisäfiilistä ja mikä parasta, horisontti on suorassa. Miinuksena voisin sanoa hevosen takana näkyvän tilanjakaja-aidan, joka hieman pilaa taustan ja "katkaisee" hevosen selän.


Tämä kuva on yksi eniten mielenjäänneistä kuvista, joita olen ottanut. Se on erikoinen ja jollain tapaa myös taiteellinen, mutta silti mielestäni onnistunut. Pidän kuvan intensiivisyydestä ja tavasta, jolla kana tuijottaa suoraan ja melko tiukastikin häikäilemättä kameraan. Siinä on myös onnistuneet tummanpuhuvat värit, joita kirkastaa keskellä kuvaa kanan punainen heltta, johon myös huomio kiinnittyy. Kohde on tarkka, lähellä ja ennenkaikkea kuvan keskellä, mikä tuokin intensiivisyyttä. Muokkaamalla ja etenkin lisäämällä enemmän kontrastia tästä olisi saanut vielä erikoisemman ja vangitsevamman, mutta en halunnut mennä liiallisuuksiin.


Tämä kuva ei mielestäni mitenkään erikoinen eikä onnistunein otokseni, mutta halusin laittaa sen tänne, sillä minulla on ollut monta vuotta toiveena ottaa lehmästä kesälaitumella kuva. Tämä kuva ei kuitenkaan täytä toiveita- ni, sillä laidunta ei näy ja lehmäkään ei ole perisuomalainen kirjava. Onnistuneimman kaikista samasta lehmästä otetuista otoksista tästä tekee lehmän hauska ilme ja näkyvä kieli. Sarvet ovat melko massiiviset ja suuret, joten niiden mahduttaminen kokonaan kuvaan on hieman haastavampaa kuin sarvettoman lehmän - tässä olen mielestäni onnistunut hyvin. Jos aiemmin mainittujen miinuksien lisäksi kuva on vasemmasta yläreunasta ehkä hieman puhkipalanut.

 Tämä kuva ei ehkä ihan liity maatilan eläimiin, mutta arkiston kätköistä se silti löytyi. Valitsin sen tähän, sillä minulla on todella vähän liikekuvia eläimistä, jos kisoja tai näyttelyitä ei lasketa mukaan. Eläinten vapaiden riehumiskuvien (esimerkiksi hevo- set tarhassa, koirat pihalla leikkimässä) ottaminen on mielestäni hauskaa ja niitä haluankin räpsiä tulevaisuudessa paljon lisää. Tässä kuvassa pidän tunnelmal- lisuutta luovasta auringonpaisteesta, koiran innokkuudesta ja ilmeestä sekä yksinker- taisesti vauhdista. Hieman häiritsevää on varjojen muodostuminen sekä se, että koira ei ole keskellä kuvaa. Lisäksi tästä puuttuu se "jokin", minkä takia tämä ei ole lähelläkään omaa täydellistä liikekuvaani. 

Tämä kuva on jo monta vuotta vanha, mutta yksi onnistuneimmista sisäkuvista, joita olen ottanut. Kuvassa mielestäni parhainta on marsun ilme - se näyttää ehkä hieman pelästyneeltä ja hölmöltä, mutta erittäin suloiselta söpöine huulineen ja tomaatin jämineen. Kuva on otettu mielestäni kivasta alaviistosta, jolloin marsu näyttää kuvaajaa suuremmalta. Huonoa tässä on marsun vieressä oleva sininen rätti, joka hieman pilaa kuvaa ja lisäksi huomio kiinnittyy oikeassa ylänurkassa näkyvään vihreään valoon. Yläpuolelle voisi jäädä hieman enemmän tilaa, sillä nyt marsun niskaturkki lähes rajautuu kuvasta pois. Lisäksi tomaatinpalanen eläimen edessä toisi kivaa lisätunnelmaa kuvaan. 

Toivottavasti piditte tällaisesta arkistojen kaivelusta. Minulla meni aika kauan kirjoittaa tätä ja etenkin kuvien etsimiseen, sillä niitä on lähes tuhansia. Voin kuitenkin jatkossakin tehdä samantyylisen postauksen, jos tykkäsitte! Kun lukijamäärä ylittää 10, lupaan tehdä erikoispostauksen! Nyt siis vaan lukijaksi liittymään ja kommentoimaan, kiitos myös jo liittyneille!

8 kommenttia:

  1. Todella hienoja kuvia, mukava katsella :)
    Jos kuitenkin tähän väliin kehtaisin päteä, niin tuo ei ole lehmä vaan jakki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva että tykkäät ja kommentoit! Eikös tuo ole kumminkin ylämaankarjaa eli jonkinlainen lehmärotu, näin ainakin olen käsittänyt, kun olen kyseisiä otuksia aikaisemminkin nähnyt. :)

      Poista
  2. Otat kivoja kuvia! En ymmärrä valokuvauksesta paljoakaan, mutta mielestäni onnistut vangitsemaan erilaisia tunnelmia hyvin. :)

    VastaaPoista
  3. Uusi lukija ilmottautuu! :) Hienoja kuvia siulla täällä. Ja tosiaan, tuo on highland, eli ylämaankarjaa rodultaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiva, kun liityit lukijaksi! :) Hyvä, että tähän asiaan saatiin nyt selvyys, niin ajattelinkin!

      Poista