keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Maneesikuvauksesta

Tulevan vapaan viikonlopun kunniaksi olisi kuvattavaa kaksin kappalein - nyt 11. päivä sunnuntaina sekä alue- ja kansalliset estekisat Kauniaisissa että seuraesteharjoituskisat Ruskeasuolla Helsingin Ratsastajien järjestämänä. Periaatteessa ehtisin kumpaankin, sillä ensimmäiseksi mainittu alkaa aamulla aikaisin ja toinen vasta iltapäivällä. Maneesikuvaus on kuitenkin aina todella epävarmaa eikä laatu ole taattua, riippuen maneesin valaistuksesta. Tämän takia en viitsisi turhaan lähteä juoksemaan ympäri kaupunkia, jos kuvista tuleekin aivan järkyttävää mustaa pikselimössöä, joista ei saa mitään selvää. Olen kerran käynyt Kauniaisten ratsastuskeskuksessa ja muistelen, että maneesi ei ollut valoisammasta päästä - tosin en silloin kyllä yhtään kuvaa räpsäissyt, joten lopputuloksesta ei ole täysiä takeita. Ruskeasuon maneesissa en muista kertaakaan käyneeni, mutta netistä löytämieni kuvien perusteella paikka vaikuttaa ihan lupaavalta. Olenkin siis päättänyt mennä ainakin sinne kuvaamaan, Kauniainen on vielä harkinnan alla.

Ylipäätänsä maneesikuvauksesta minulla ei ole hirveästi kokemusta edellisten talvien osalta, sillä olen suosiolla jättänyt hallikisat kuvaamatta - ehkä jopa hieman turhaankin, sillä löysin kuvatiedostoistani ennenjulkaisemattomia maneesikuvia estekisoista Tuomarinkylästä keväältä 2009, eikä jälki niin järkyttävää ollutkaan kuin muistin. Niistähän sentään erottaa, että kuvissa on hevonen ja mielestäni Tuomarinkylän maneesi ei ole sieltä valoisimmasta päästä. Parhaimpia kuvia luonnollisesti tulee kimoista hevosista, joten toivotaan, että sunnuntaina niitä on paikalla runsaasti. 




Mitä mieltä te siis olette: kannattaako tämän laatuisia maneesikuvia julkaista netissä, vai onko ne julkaisukelvotonta roskaa laadultaan?

Teidän mielipiteestänne riippuen taidan tästä lähtien uskaltautua enemmän myös hallikisoihin, tuli kuvista sitten minkälaisia vaan - ainakin on yritetty. Aivan liian tummia tai täysin heilahtaneita kuvia en ajatellut julkaista missään, sillä se ei ole kovin hyvää näkyvyyttä ja "julkisuutta" kuvaajalle, mutta toki voin pyynnöstä ratsastajille niitä lähettää. Sunnuntaina suunnataan kuvaamaan avoimin mielin, jännä nähdä millaisia kuvista tulee!

6 kommenttia:

  1. Näistä kannattaisi valkotasapaino korjata niin olisivat vielä parempia :) Kyllä noita muuten jo julkaisisin.

    VastaaPoista
  2. Hyviähän noi on!
    Etenkin jos tämmöset hyvät ilmat jatkuu viikonlopulle, sisälläkin se auttaa jos ulkona on valoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep niinhän se on, toivotaan että aurinko paistaa myös viikonloppuna :)

      Poista
  3. Itse tykkään ottaa lähimmistä esteistä pystykuvia, jos koko este ei mahdu vaaka-kuvaan mukaan. Esteet jotka sijaitsevat kauempana mahtuvat vaakakuvaan ja niistä en otakkaan pystykuvia. Kts esim. http://team-mansikkaoja.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa taktiikkaa myös minä käytän nykyään melko paljon - nuo kuvat ovat tosiaan otettu vuonna 2009 eli ovat kolmisen vuotta vanhoja. :) Kiitos kommentistasi!

      Poista