sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

HR:n esteharjoituskilpailut 11.3

Oivoivoi, muuta sanottavaa en keksi. Niin kuin arvata saattaa, olin tänään siis kuvaamassa Helsingin Ratsastajien Ruskeasuon maneesissa pidettyjä seura/harjoituskilpailuja ja kuvista tuli jäätävän huonoja. Lähes 200 otetun kuvan joukossa oli vain hieman yli 20 julkaisukelpoista kuvaa, jotka löytää halutessaan siis täältä.

Tämän päiväinen reissu sai minut taas muistamaan sen, miksen ole hallikisoissa montaa kertaa kuvaamassa käynyt - on järjettömän turhauttavaa istua katsomossa, säätää asetuksia ja toivoa, että kuvat onnistuvat. Mutta ei niin ei! Hetken aikaa tuli ihan mukiinmeneviä kuvia, kun aurinko paistoi ja valo pääsi maneesin ikkunoista sisään. Se kuitenkin loppui yhtä nopeasti ja äkillisesti, kun oli tullutkin. On ärsyttävää säätää asetuksia koko ajan edes takas, kun valaistus muuttuu. Tämän takia osa kuvista onkin lähes täysin mustia. En kuitenkaan meinaa luovuttaa, vaan toiveikkaana suuntaan parin viikon päästä seuraestekisoihin Tuomarinkylään. Kun katson edellisen postauksen maneesikuvia juuri edellä mainitusta paikasta, onnistumisen toivoa on vielä. Täytyy luottaa siihen, että tällä kertaa kuvista tulisi toivottavasti edes yhtä hyviä, kuin edellisen postauksen pari kuvaa.

Tänään opin myös sen, että Tuomarinkylän maneesi on huomattavasti valoisampi kuin tämä Ruskeasuon - ehkä tekin huomaatte sen myös kuvista. Joka tapauksessa pidemmittä puheitta, tässä alla muutama julkaisukelpoinen kuva tältä päivältä. En ruvennut niitä nyt erikseen analysoimaan ja listaamaan hyviä puolia sekä heikkouksia, sillä valitsin ne yksinkertaisesti vain sen takia tänne, koska ovat vähiten tärähtäneitä ja suhkoht valoisia. Loput kuvat voitte halutessanne käydä katsomassa aikaisemmin antamastani linkistä. Sieltä löytyy siis vain ja ainoastaan parhaimmat, loppuja en aio julkaista missään kuin korkeintaan jossain pieleen menneet kuvat -postauksessa! Aina ei voi onnistua, mutta jälleen kerran otan mielelläni vastaan kommentteja ja parannusehdotuksia.





4 kommenttia:

  1. Vaikka oletkin kriittinen valokuvaajana omista tuotoksistasi (niin pitääkin), niin ratsastajan näkökulmasta olisin iloinen näistä kuvista. :)

    On aina ihanaa kun joku viitsii vaivautua, varsinkin jos haasteellisissa olosuhteissa onnistuu näin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos tästä kommentista - se todella piristi! :) Katsoin tänään aamulla kuvia uudelleen ja mietin, että olenkohan liian kriittinen omia kuviani kohtaan. Tosin ne epäonnistuneet ovat kyllä oikeasti niin huonoja, ettei niistä edes positiivisella ajattelulla mitään hyvää keksi! Osaan kyllä olla myös tyytyväinen onnistumisista, mutta katselen kuviani melko usein kriittisten lasien läpi. Toisaalta olen yrittänyt ajatella asiaa myös teidän ratsastajien näkökulmasta ja on totta, että minkälaiset kuvat tahansa ovat kivoja muistoja arkistoihin, joten sikäli tämäkään reissu ei mennyt hukkaan. :)

      Poista
  2. Hei vaan, tulin vastavierailulle :) Kiva tämä sinun kuvablogisi, liityn lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva että liityit lukijaksi! :) Tervetuloa!

      Poista