tiistai 24. heinäkuuta 2012

Husö Jump 22.7

Pääsin sittenkin sunnuntaina aamulla ennen töihin menoa kuvailemaan paria luokkaa Husö Jumpiin. Suurkiitos kyyditsijälleni (=isälleni), jota ilman reissu olisi jäänyt tekemättä! Ehdin paikan päälle siis heti kisojen alkuun, joten kuvasin luokat 9. ja 10. Ensimmäinen kuvattava luokka oli hauska piste-esteratsastus korkeudella 105 cm - sitä oli kiva ja jännä seurata ensimmäistä kertaa. Toinen luokka olikin jo sitten ihan niin sanottu perinteinen luokka estekorkeudeltaan 120 cm.

Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, mikä toi kivasti ekstrafiilistä kuvailuun, kun ei tarvinnut kylmässä täristä kamera kourassa. Luokka 9. oli haasteellinen kuvata siinä suhteessa, ettei rataa ollut ennalta määrätty vaan kukin ratsukko sai hypätä esteet missä järjestyksessä vain ja kummasta suunnasta tahansa. Päätarkoituksena oli kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, joita sai hypätyistä ja ei-pudotetuista esteistä ja näin ollen suurimman pistesaaliin itselleen kerännyt ratsukko voitti. Melkein kaikki noudattivat hypyissään samaa kaavaa, joten sain edes ihan kohtuullisia otoksia räpsittyä. Parhaita kuvia tuli pystyltä, joka oli suoraan edessäni kentän kaueimmalla sivulla katsomon edessä. Tästä syystä lähes kaikki julkaistut kuvat ovat kyseiseltä esteeltä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Luokan 10. alkaessa ja hieman rataan tutustuessa pohdin kauan jäisinkö samaan paikkaan kuvaamaan vai vaihtaisinko kentän toisessa päädyssä olevaan katsomoon. Loppujen lopuksi auringonpaiste voitti ja päätin mennä katsomoon, mikä ehkä osoittautui hieman huonoksi ratkaisuksi, sillä sieltä ei saanutkaan ihan niin hyviä kuvia kuin toivoin. Päätin kuitenkin pysytellä siellä luokan loppuun, kuvat ovat mitä ovat - onneksi edes jotkut onnistuivat ihan ok. Edelleen ongelmani on enemmän tilaa menosuuntaan jättämiselle: se on melko haastavaa, sillä esteratsastus on niin nopeatempoinen laji. Toivottavasti ongelma kuitenkin korjaantuu tulevaisuudessa.

Pidemmittä puheitta alla muutamia kuvia Husösta! Palaillaan taas viimeistään elokuun puolella, jolloin onkin luvassa paljon kuvattavaa (toivottavasti pääsen lähes kaikkiin tapahtumiin). Lähden nyt valmistautumaan Berliiniin matkaan, lähtö onkin huomenna aikaisin aamulla enkä ole vielä juuri mitään matkan eteen tehnyt.

Piste-esteratsastus, 105cm:





Luokka 10. eli 120cm:




PS. Kaikki kuvat löytyy täältä.

2 kommenttia: