torstai 2. elokuuta 2012

Gumböle seuraeste 1.8

Eilen illalla oli vuorossa Gumbölen seuraestekisat, joista kuvasin lähes kaikki luokat viimeistä eli 120cm lukuunottamatta. Sää oli mitä mainioin: aurinko paistoi ja oli muutenkin lämmin ilma. En ole koskaan aikaisemmin ollut Gumbölessä kuvaamassa, joten paikka oli minulle uusi tuttavuus ja sikäli myös kuvausolosuhteet - en yhtään tiennyt, millaisia kuvia sieltä saisi vaan lähdin avoimin mielin liikenteeseen.

Esteiden sijoittelu ja kuvausolosuhteet olivat positiivisia yllätyksiä näin kuvaajan näkökulmasta. Paikan päällä pääsi kiertämään melko vapaasti lähes koko kentän ympäri halutessaan, joten kuvauspaikkoja oli tarjolla monia erilaisia. Päätin kuitenkin jäädä maneesipäätyyn, jolta sai hyviä kuvia lähes kohtisuoraa olevista pystyesteestä sekä muurista. Myös eräs okseri oli kivasti sivuttain kuvaamista ajatellen, harmi että se oli vastavalossa. Sain siitä kuitenkin joitain mukiinmeneviä otoksia. Illalla auringon laskiessa alkoi tulla sen verran vilu ja kuvista hämäriä, että oli pakko lähteä pois ennen viimeistä luokkaa. Kaiken kaikkiaan päivä oli oikein onnistunut ja olen kerrankin tyytyväinen lähes kaikkiin kuviin, hyvällä fiiliksellä on kiva jatkaa! Kaikki kuvat pääset kurkkaamaan täältä.

Osa on ehkä jo huomannutkin kuvasivustolta Gumbölen kuvia katsellessa, että päätin vaihtaa tekijänoikeusmerkinnän. Kyllästyin vanhaan, sillä se oli käytössä jo lähes liian kauan ja alkoi pikkuhiljaa näyttää jopa rumalta, tai no ainakaan ei-niin-kivalta. Kaiken lisäksi se oli myös melko epäkäytännöllinen, sillä se peitti koko kuvan alareunan ja näin ollen rajasi kuvaa melko paljon. Uudesta tekijänoikeusmerkinnästä tuli mielestäni ihan onnistunut - simppeli, mutta silti ihan kivan näköinen. Se ei vie liikaa huomiota itse kuvan pääkohteelta, mutta on kuitenkin selkeästi erotettavissa. Vai mitä mieltä te olette?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti