perjantai 26. heinäkuuta 2013

Näin suoristat taustan

Taustan suoristaminen on aika helppoa ja yksinkertaista, toki tapoja on monia riippuen tekijästä ja kuvanmuokkausohjelmasta. Päätin kuitenkin rustailla aiheesta erillisen kirjoituksen, sillä puhun postauksissa tosi paljon taustan vinoudesta ja siitä, kuinka olen monista kymmenistä kuvista joutunut taustan suoristamaan. Se vaivaa itseäni yhä joka kuvausreissulla, mutta toivottavasti opin siitä pikku hiljaa eroon. Tässä konkreettisia vinkkejä taustan suoristukseen Gimpillä - muutenkin kuin vain toteamalla "jouduin suoristamaan kuvan", toivottavasti tästä on jollekin apua.

1. Avaa kuva normaalisti Gimpiin ja rupea kääntämään kuvaa suoraan haluamaasi suuntaan punaisella ympyröidyllä kiertotyökalulla. Itse kiinnitän huomiota aina joko taustalla näkyvään aitaan tai esimerkiksi kentän reunaan, sillä niistä yleensä huomaa kaikista helpoiten, milloin horisontti alkaa vaikuttaa suoralta. Alla olevassa kuvassa se on vielä täysin vino.


2. Kun olet saanut taustan suoraan, kuvan reunoihin ilmestyy harmaaruudullinen alue. Sen pitäisi silloin siis näyttää alla olevan kuvan kaltaiselta. Tämän jälkeen rajaa punaisella ympyröidyllä rajaustyökalulla kuva reunoilta niin, että harmaa alue poistuu.

Anteeksi jäätävästä ympyrästä, koneeni hiiri on niin huono että sillä on vaikea piirtää symmetristä ympyrää :-D

3. Nyt kuva on periaatteessa vinouden osalta valmis ja sitä voi muokata muuten haluamallaan tavalla. Alla vielä esimerkkinä suoristettu kuva, jolle ei ole siis muita muokkauksia tehty. Jo siinä näkee huomattavan eron, ja ainakin omaa silmää miellyttää huomattavasti enemmän suoristettu kuva.


Nyt kun valmista kuvaa katsoo jälkikäteen, olisi sitä voinut suoristaa vieläkin hitusen enemmän oikealle tai ainakin omaan silmään näyttää, että se on vielä "millin" vinossa. No, joka tapauksessa se on jo noin pienellä ja yksinkertaisella muokkauksella paljon julkaisukelpoisemman näköinen kuin täysin alkuperäinen. En laittanut tähän loppuun vertailuksi kuvia vierekkäin, sillä ne näkee melko hyvin esimerkkikuvistakin. Mikäli tästä jäi jotain kysyttävää askarruttamaan mieltä, vastailen mielelläni!

3 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista!! Yhteystiedot olisivat todella arvostettuja! Voitko kysäistä ja laittaa mulle Facebookissa (Siiri Järvinen) tai sähköpostilla zazici@hotmail.com viestiä? Kiitos tuhannesti jo etukäteen<3 ihanaa, että tuollaisia ihmisiä löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kysyn ja laitan sulle vaikka Facebookissa viestiä sitten! :) Se menee varmaan muut-kansioon, toivottavasti bongaat sen sieltä. Ei mitään, musta on kiva auttaa ihmisiä jos vaan voin! :)

      Poista
    2. En löydä sitä tuolta!:( pystyykö laittaan S postiin tai sitten lisäät mut kaveriksi, ja laitat uudelleen, niin saisin sen inboxii?:)))

      Poista