keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kerava alue-este 7.7

Sain sunnuntaina kuningasidean lähteä aamukahdelta herätyskellon soinnin ja työpäivän jälkeen kuvaamaan alue-estekisoja Keravalle. Väsymystä ei ollut havaittavissa ja nopean kotona käynnin jälkeen olin kerrankin ajoissa paikalla kuvaamassa pienempiä alkupään luokkia - tapanani (=unikeko) kun on yleensä kuvata vain suuremmat luokat. Osuin paikalle 90cm -luokan puoliväliin. Lähtijöitä oli melko paljon, joten kuvasin sen loppuun saakka ja lähdin kotiin ennen metrin alkua. Minulla oli iltapäiväksi muuta menoa, joten en voinut pidemmäksi aikaa jäädä. Myönnettäköön, että myös kuvien epäonnistuminen vaikutti motivaatioon suuresti...

Ilma ei olisi voinut olla parempi, oli mielettömän lämmin! Ihana keli katsomossa istumiseen, kun ei tarvinnut kylmissään värjötellä ja pukea montaa vaatekerrosta päällekkäin. Kuvat sitten... Hmm, mitähän niistä sanoisi. Ne oli aika huonoja. Joskus ei vaan onnistu ja siinä väkisinkin turhautuu. Keskityin siis pääasiassa kahteen esteeseen, joista toisen hylkäsin jo muutaman epäonnistuneen kuvan jälkeen. Kuvattavaksi jäi siis vain yksi este, punainen okseri. Kuvista kertoo jotain myös se, että 170 otetusta kuvasta nettiin päätyi 25 hehe. Tosin, saattaa myös kuvaajan itselleen ankaralla silmällä olla myös jotain tekemistä tämän kanssa ;)

Onnistuin saamaan yhden ihan kivan lähikuvan
Hain sopivaa kuvauspaikkaa alussa melko kauan, mietin päätyisinkö istumaan katsomoon, jolloin kuvat tulisivat hieman lintuperspektiivistä vai seisoisinko katsomon etualalla aidan edessä. Päädyin kuitenkin seisomaan, josta en tiedä loppujen lopuksi oliko se hyvä vai huono ratkaisu. Viimeksi kuvatessani Keravalla kehuin, kuinka yksi punainen okseri oli sijoitettu tosi hyvään kohtaan kuvaajia ajatellen ja siltä tuli siis erittäin onnistuneita otoksia - nyt ei valitettavasti samaa tuuria ollut matkassa. Suurin ongelma taisi kuitenkin olla kameran käyttäjä eli minä itse. Välillä ei vaan tarkennukset tai rajaukset onnistu. Nytkin osa kuvista olisi ollut vielä ihan julkaisukelpoisia, jos ratsastajan pää olisi tullut mukaan hahah! Sitä ongelmaa ei olekaan esiintynyt vähään aikaan. Sen sijaan tuttu ongelma vinous kummittelee vieläkin eikä halua lähteä - siitä tulikin mieleeni, että työn alla on postaus tavastani muokata tausta suoraksi. Onneksi karu tosiasia on, että välillä muokkauksella saa ihmeitä aikaan! Järkyttävästä kuvastakin voi saada suht onnistuneen hyvällä muokkauksella. Tämän takia jouduin siis kuvia muokkailemaan aikalailla, jotta sain ne nettiin laitettavaan kuntoon.

Ei tässä mitään, ei lannistuta vaan nokka rohkeasti eteenpäin! Oppia ikä kaikki, toivotaan että seuraavissa kisoissa onni olisi matkassa ja kuvaaja vähän parempi. Tämän viiltävän analyysin jälkeen alla kuvamaistiaiset (jotka ovat siis todellakin vain harvat onnistuneet kuvat koko kisoista), loput kuvat löytää täältä.




PS. Vaikka minulla onkin pari postausideaa luonnoksissa odottamassa tekstiään, postausideoita otetaan innolla vastaan! Mistä haluaisitte lukea? Myös kommentteja otetaan enemmän kuin innolla vastaan! Uusi ulkoasu on mietintämyssyssä, sillä jotenkin olen kyllästynyt tähän nykyiseen. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Millon Husö Jump kuvia ? :) innolla oottelen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, tarkoitus oli kyllä mennä Husöön kuvaamaan, mutta en sitten päässytkään työvuorojen ja muiden menojen takia :( Olen unohtanut laittaa kuvauskalenterin ajantasalle. Toivottavasti löydät kuvia jostain muualta!

      Poista