lauantai 10. elokuuta 2013

Ponien SM Laaksolla, su 4.8

Isojen ponien finaali, 120cm
Kaaduin eilen sohvalle heti kotiin päästyäni pitkän työpäivän ja nukahdin siihen, joten lupailtu postaus jäi kirjoittamatta. Pahoittelut! Nyt kuitenkin täällä taas, tarkoituksena kertoa sunnuntain ponien finaaleista. Samana viikonloppunahan olisi ollut myös poninäyttely Vermossa, mutta ne karkelot jo niin monta kertaa nähneenä valitsin mieluummin Laakson ja ponifinaalit. Kuvasin kokonaan vähän vähemmän luokkia kuin perjantaina, vain isojen ponien finaalin ja 120cm jokeriluokan.

Isojen ponien finaaliluokassa estekorkeus oli perusradalla 120cm ja uusinnassa hieman suurempi, 130cm. Keskityin kuvaamaan vain lähinnä yhtä estettä, joka oli tällä kertaa sinivalkoinen okseri. Se oli sijoitettu kuvaajia ajatellen tosi kivasti, eikä yhtään vastavaloon. Tämä oli kiva yllätys, ja sainkin kyseiseltä esteeltä lähes jokaisesta ratsukosta onnistuneen kuvan. Kuvista olisi tullut ehkä vieläkin kivempia, jos olisin ottanut ne hieman alaviistosta. Tajusin vasta nyt, että okserit taitavatkin olla lempiesteitäni kuvata - niissä yleensä hevonen joutuu hieman venyttämään itseään, joten otoksista tulee mielestäni kivempia, etenkin liitovaiheesta kuin vain tavalliselta pystyltä.


Uusinta, 130cm

Ilma oli tosi lämmin ja aurinkoinen. Ihanaa, että sai nauttia auringonpaisteesta eikä joutunut värjöttelemään kylmissään, mutta aurinko toi myös omat haasteensa kuvaamiseen. Sen takia kimot paloivat tosi herkästi puhki, niin kuin yllä olevasta kuvasta saattaa vähän huomata. Sain kyseisestä luokasta satunnaisia kuvia myös muilta esteiltä, lähinnä sarjan punertavalta okserilta. Niistä ei kuitenkaan tullut yhtä hyviä kuin sinivalkoiselta okserilta. Onneksi kyseinen este oli mukana myös uusinnassa, niin sai napattua lisää kuvia!


Jännittävän finaalin loputtua ja voittajan selvittyä oli vuorossa jokeriluokka, estekorkeudeltaan 120cm. Jokeriluokassa ei ole ennalta määrättyä rataa vaan jokainen este on sijoitettu yksikseen sillein (ei sarjoja), että ratsukko voi hypätä ne kummasta suunnasta tahansa. Ratsastaja sai siis itse päättää radan ja ylittämistä esteistä sai tietyn määrän pisteitä - jos puomi putosi, ratsukko menetti sen verran pisteitä. Eniten pisteitä, 200, sai ponifinaalista tutusta sinivalkoiselta okserista, joka oli muutettu lankkumuotoon. Tämä luokka oli haasteellinen kuvata sen takia, koska ikinä ei voinut etukäteen tietää minkä esteen ratsukko hyppää seuraavaksi. Toivoin kuitenkin koko ajan, että mahdollisimman moni hyppäisi eniten pisteitä tuovan jokeriesteen, sillä siitä sai niin kivoja kuvia. Yllättävän moni vastasi haasteeseen ja hyppäsi sen!


Kokonaisuutena kuvauskeikka oli onnistunut ja oli tosi kiva päästä fiilistelemään kunnon kisatunnelmaa ja aplodeja pitkästä aikaa. Hieno ilma kruunasi koko päivän. Huomenna siis luvassa Kerava ja kenttäkisat, toivotaan että ilma suosii! Pari päivää sitten kun katsoin sääennustetta, näytti ukkosta luvattavan, joten pidetään sormet ristissä hyvän sään puolesta - olisi niin mahtavaa päästä vielä loppukesästä kuvaamaan kenttäkisoja ekaa kertaa.

PS. Kaikki kuvat Laaksolta löytää täältä!

2 kommenttia:

  1. Hui tuo yksi tyttö hyppää ilman jalustimia! :O

    VastaaPoista