perjantai 3. toukokuuta 2013

Keravan alue-este 28.4

Nyt vihdoin pääsin kirjoittelemaan jo melkein viikon takaisesta kuvaustapahtumasta - osa onkin jo varmaan käynyt katsomassa kyseisten kisojen kuvat kuvasivuiltani. Sunnuntaina startattiin siis virallisesti ulkokuvauskausi, mahtavuutta! Lähdin intoa täynnä kuvaamaan. Olin ollut siis Keravalla kerran aikaisemmin kuvailemassa syksyllä 2009, joten siitäkin on jo muutama vuosi aikaa. Jännä, miten hurjaa vauhtia taas aika meneekään, sillä muistan sen reissun todella hyvin.

Sunnuntaina kuvasin kolme viimeistä luokkaa, jotka olivat 100cm, 110cm ja 120cm. Onneksi kisojen aikataulu piti melko hyvin pientä kymmenen minuutin myöhästymistä lukuunottamatta, joten löysin itseni Keravan ratsastuskoululta juuri sopivaan aikaan. 100cm-luokasta tuli mielestäni onnistuneita kuvia ja oli ihanaa, kun aurinko paistoi. Se pelasti kuvaajan syväjäätymiseltä tuulen takia ja toi kivaa tunnelmaa siis myös kuviin. Asetuin kuvaamaan katsomoon ja ehdottomasti parhaita kuvia tuli radan ensimmäiseltä esteeltä, joka oli punainen okseri. Se oli aseteltu juuri täydellisesti kuvausta ajatellen - se oli sopivan etäällä, muttei kuitenkaan liian kaukana eikä vastavalossa. Onnistuin saamaan lähes jokaisesta ratsukosta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvä kuvan kyseiseltä esteeltä, siihen olin todella tyytyväinen. Alla esimakuna pari kuvaa kyseiseltä esteeltä. Loput kuvat löytää täältä.




Kuvien lisääminen postauksiin on ollut parin päivän aikana todella aikaavievää, sillä Blogger ei jostain syystä aloita lataamaan niitä normaalisti heti vaan vasta pitkän ajan päästä - oletteko muut törmänneet samaan ongelmaan?

110cm-luokka meni aivan plörinäksi kuvauksen kannalta, sillä etsin sopivaa kuvauspaikkaa perälti kolmesta eri kohtaa ja nämä paikat olivat kentän eri reunoilla, joten kävelemiseen meni aikaa. Ja loppujen lopuksi päädyin kuvaamaan samaan paikkaan eli katsomoon, josta lähdinkin! Harmittaa, että oman typeryyden takia suurin osa ratsukoista jäi kuvaamatta... Luokassa hypättiin lemppariesteeni punainen okseri, mutta toisesta suunnasta, joten siitä ei voinut ottaa kuvia.

Tältä reunalta ei tullut hyviä kuvia - vastavalo...

... Eikä tältäkään, sillä esteet liian kaukana (kuvaa rajattu paljon saaden se näyttämään tuolta)
... Joten päädyin katsomoon ottamaan kuvia tältä pystyltä.
120cm-luokassa oli vain muutama osallistuja ja rata suht samanlainen kuin edellisessäkin luokassa, joten siitä ei ole kummoisia kuvia myöskään. Tällä kertaa vahingosta viisastuneena päätin pysyä samassa paikassa kuin aikaisemminkin, joten pääkuvauskohteenani oli samainen sinivaloinen pysty kuin edellisessäkin luokassa.



Kokonaisuutena olin kuvaussaldoon tyytyväinen - punainen este pelasti paljon! Tajusin taas sen, että kuvien määrällä ei ole todellakaan mitään väliä, jos jokainen on epäonnistunut vaan enemmänkin laadulla. Olen aikaisemminkin sanonut, että mielestäni on parempi saada edes yksi onnistunut kuva kuin monta huonoa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Jo huomenna ja sunnuntaina on kuvattavaa tarjolla, nimittäin hyppelöitä Laaksolla. Huomenna olen kuitenkin töissä kahteen saakka, joten huomisen kuvaus on vielä pohdinnan alla, mutta sunnuntaina olen menossa kamera kourassa. Aikatauluja en osaa vielä varmaksi sanoa, mutta joka tapauksessa silloin olisi tarkoitus olla paikan päällä noin iltapäivään saakka. Palaillaan ja ihanaa viikonlopun alkua kaikille!

PS. Kuvailuissa käyttämäni objektiivi on nyt ihmeellisesti alkanut välillä täristä, toivotaan todella, että se kestää ainakin tämän kuvauskauden eikä hajoa!

6 kommenttia:

  1. löysin just tän sun blogis ja voin sanoa, että oot tosi hyvä kuvaamaan ! :D itekki olin tuolla keravalla kuvaamassa, mutta en vaan millään saanut tosta punasesta esteestä kuvaa, koska se jotenkin aina sekoittui tuohon punaseen taustaan ja muutenkin tuli huonoja.. oisko jotain vinkkejä, miten saisin tarkemman/paremmin erottumaan tuon ratsukon taustasta, millä saisin muokattua tosta taustasta 'vähemmän silmäänpistävän' ? :) omistan canonin 450D:n ja objektiivina tamronin 18-270mm. kiitos jo etukäteen, kaikki vinkit tervetulleita ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti, tällaisia kommentteja on aina ihana saada! :)

      Hmm... Missäpäin kuvasit, olitko myös katsomossa? Itselleni mieleen tulee ainoastaan se, että olisit ollut jotenkin vastavalossa esteeseen nähden - silloin ainakin välillä huomaan, että kohde ikään kuin hukkuu taustaan, niin kuin esimerkiksi tuossa neljännessä kimon kuvassa. Yrititkö muokata kuvia jälkikäteen? Noita ottamiani kuvia on terävöitetty, joten sekin auttaa jonkin verran tuomaan kohdetta paremmin esiin :)

      Tai sitten asetuksissa on ollut jotain häikkää. Oliko kuvat jotenkin liian ylivalottuneita, että sen takia tuli silmäänpistävä tausta? Siinä tapauksessa kannattaa suljinaikaa muuttaa suuremmaksi, ettei kuvista tule liian kirkkaita, sillä Keravalla paistoi aurinko melko kirkkaasti. Onko sulla kuvat jossain netissä esillä? Outo probleema, johon en kyllä nyt oikein keksinyt ratkaisua eikä tästä vastauksesta nyt varmaan ollut paljoa hyötyä, pahoittelut! :-D

      Poista
    2. http://ronsun.kuvat.fi/kuvat/Keravan+aluekilpailut+28.4/Luokka+4/IMG_0074.JPG
      ^tossa esimerkki (tuolla on jotain muitakin, tässä näkyy parhaiten), mulle käy noin useemminkin ! hassua kyllä, mutta ongelmat on olleet suurimmaksi osaksi punaisten esteiden kanssa, en todellakaan tiedä miten liittyy mutta oon todennut tosiaan tän :D ja kiitos, tästäkin oli jo apua !

      Poista
    3. Suuret pahoittelut, että vastaaminen on venynyt näin pitkälle - mulla on ollut tosi kiireinen viikko töiden puolesta ja vasta nyt ehdin blogin pariin päivittelemään!

      Joo tuo esimerkkikuva kyllä auttaa havainnollistamaan ongelmaa, huomasin että olit käyttänyt valotusaikana 1/800 - mielestäni sitä voisi aurinkoisella kelillä nostaa, itse käytin samassa tilanteessa Keravalla jopa 1/2500. :) Ei sekään kyllä varmaan auta viemään punaisuutta pois, mutta auttaa ainakin ettei tule liian kirkkaita ja ylivalottuneita kuvia. Hmmm itse tuohon punaisuusongelmaan en kyllä keksi ratkaisua, kannattaa yrittää muokata valkotasapainoa (esim. Gimpissa sen saa automaattisesti Taso -> Värit -> Automaattinen -> Valkotasapaino) tai sitten vaan muokata punaisuutta pois väreistä, kameran asetuksiin en ratkaisua keksi. :)

      Poista
  2. Joo, mulla samaa ongelmaa noiden kuvien lataamisessa bloggerin kanssa - ärsyttää! :)

    http://actingtopdog.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärsyttävä ja tosi pitkästyttävä ongelma tosiaan, eilenkin kesti tosi kauan saada nämä kuvat ladatuksi tähän postaukseen! Mutta hyvä tietää, että muillakin on sama homma ettei vaan oma blogger sekoile ja kiva, kun kommentoit! :) Tulen kurkkailemaan blogiasi!

      Poista